3 Mart 2014 Pazartesi

Çikolata Şelalesi

Tarifimizin Malzemeleri:


  • 80 gram bitter çikolata cikolata selalesi 300x225

  • 1 çay kaşığı tarçın

  • 40 gram tereyağı (oda ısısında)

  • 1 adet yumurta

  • 3 çorba kaşığı toz şeker

  • 1 çorba kaşığı un (tepeleme)

Tarifimizin Hazırlanışı:


Çikolatayı irice kıyıp benmari usulü eritin.


Çikolata iyice eriyip sulanınca oda ısısına getirilmiş yumuşak tereyağı parçalarını da ilave edin. Tereyağı iyice eriyip çikolataya karışınca ocaktan alın ve ılınmaya bırakın. Yumurtalar ile şekeri mikserde köpük köpük olana dek çırpın ve çikolatalı karışıma azar azar ilave ederek spatula yardımı ile yedirin.


En son tarçın ile harmanlanmış unu ekleyin. Spatula ile karıştırmaya devam edin. Karışımı yağlanıp un serpilmiş küçük ve yuvarlak kek kalıplarına, %’ünü dolduracak şekilde (kabarması için pay bırakın) dökün. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 10-12 dakika pişirin, fırından alın, ters çevirerek servis tabağına aktarın, isteğe göre dondurma eşliğinde pudra şekeri ile süsleyerek hemen servis yapın



Çikolata Şelalesi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder