5 Mart 2014 Çarşamba

Puantiyeli kek

Puantiyeli kek malzemeleri


3 yumurtakek puantiyeli 300x225


150 gr toz şeker


150 ml süt


300 gr un


3 tatlı kaşığı kabartma tozu


3 yemek kaşığı kakao


çilek reçeli


 


Yapılısı


Puantiyeli keki hazırlamak için bir kap içerisine şeker ve yumurtaları ilave ederek karıştırın ve karışıma un, kabartma tozu ve sütü de dahil ettikten sonra bir süre kıvam alana kadar karıştırın. Karışımı iki parçaya ayırın ve bir parçasına kako ekleyin. Diğer parçasına ise bir kaşık reçel ekleyerek karıştırın. Kakaolu hamur ile puantiyeler yapın ve üzerine beyaz renkli hamuru ilave edin. 180 derecelik fırında yaklaşık 25 dakika pişmesi için bekletin ve kekiniz piştikten sonra servis edebilirsiniz. Kekinizin pişip pişmediğini kürdan yardımı ile kontrol edebilirsiniz.






Puantiyeli kek

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder