9 Mart 2014 Pazar

Erzurum Usulu Kadayıf Dolması Tarifi

GEREKLİ MAZEMELER


1)350 gr çiğ kadayıf  kadayif dolmasi 300x201


2)3 adet yumurta


3)bir çay bardağı ceviz içi


4)toz şeker


5)sıvıyağ


6)limon


7)Toz antep fıstığı


8)Karanfil


9)Tarçın çubuk


10)Bir yemek kaşığı kaymak ve taze nane


ŞERBETİN YAPILIŞI


Yarım kg şekeri derin bir kaba boşaltıyoruz.  içerisine karanfil ve bir adet çubuk tarçın atıyoruz. Daha sonra yarım ay şeklindeki bir dilim limonumuzu da kabuğuyla beraber tencereye ilave edip şekerin 1 parmak üstüne çıkacak kadar kaynar suilave ediyoruz ve kaynamaya bırakıyoruz.


TATLININ TARİFİ


Cevizlerimizi kadayıfımızın içine dışarı taşmicak şekilde koyup halı şeklinde sarıyoruz. Haızır olan kadayıflarımızı 2 adet yumurtaya buladıktan sonra kızgın yağ dolu fritözümüzde kızartıyoruz. Kızaran kadayıf dolmalarımızı kaynamakta olun şerbetin içine atıyoruz ve ocağın altını söndürüp 15 dk bekledikten sonra servise hazır hale getiriyoruz. Afiyet olsun.


 






Erzurum Usulu Kadayıf Dolması Tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder