GEREKLİ MAZEMELER
2)3 adet yumurta
3)bir çay bardağı ceviz içi
4)toz şeker
5)sıvıyağ
6)limon
7)Toz antep fıstığı
8)Karanfil
9)Tarçın çubuk
10)Bir yemek kaşığı kaymak ve taze nane
ŞERBETİN YAPILIŞI
Yarım kg şekeri derin bir kaba boşaltıyoruz. içerisine karanfil ve bir adet çubuk tarçın atıyoruz. Daha sonra yarım ay şeklindeki bir dilim limonumuzu da kabuğuyla beraber tencereye ilave edip şekerin 1 parmak üstüne çıkacak kadar kaynar suilave ediyoruz ve kaynamaya bırakıyoruz.
TATLININ TARİFİ
Cevizlerimizi kadayıfımızın içine dışarı taşmicak şekilde koyup halı şeklinde sarıyoruz. Haızır olan kadayıflarımızı 2 adet yumurtaya buladıktan sonra kızgın yağ dolu fritözümüzde kızartıyoruz. Kızaran kadayıf dolmalarımızı kaynamakta olun şerbetin içine atıyoruz ve ocağın altını söndürüp 15 dk bekledikten sonra servise hazır hale getiriyoruz. Afiyet olsun.
Erzurum Usulu Kadayıf Dolması Tarifi
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder