18 Mart 2014 Salı

Balkabaklı Panna Cotta

Tarifimizin Malzemeleri :


  • Yarım litre süt Balkabaklı Panna Cotta 300x225

  • Yarım litre krema

  • 4- adet yaprak jelatin

  • 3 gram yaprak jelatin

  • 200 gram toz şeker

Tarifimizin Hazırlanışı şu şekilde :


Süt, krema, vanilya ve toz şekeri bir araya getirip tek bir tencereye alın. Fokurdayıncaya kadar yavaş yavaş bir şekilde kaynatın. Jelatinleri soğuk suda ıslattıktan sonra karışımın içine salın. Tatlıyı servis kaselerine bölüştürerek donmaya bırakın.


Balkabağını daha sonra ayrı bir tencereye alın, içerisine 100 gram toz şeker, biraz su ilave ederek püre haline getirecek şeklide kaşık ile çırpın. Dolapta donmaya bıraktığımız panna cottaların üzerine koyarak eşinize, ailenize yada dostlarınıza servis aşamasına geçin.


Balkabaklı Panna Cotta nin Fotoğrafını aşağıda görebilirsiniz. Ancak fotoğrafın büyük halini görmek için üzerine tıklamanız gerekmektedir.


 






Balkabaklı Panna Cotta

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder