21 Mart 2014 Cuma

Kalp Çikolatalar

Tarifimizin Malzemeleri:


  • 160 gram bitter çikolatakalp çikolatalar

  • 1 çorba kaşığı Antep fıstığı içi

  • 2 çorba kaşığı kavrulmamış badem içi

  • 5-6 adet kiraz şekerlemesi

  • 1 çorba kaşığı kurutulmuş gül goncası (Aktarlardan ve marketlerden temin edebilirsiniz.)

Tarifimizin Hazırlanışı:


Çikolatayı irice kıydıktan sonra ısıya dayanıklı bir cam kabın içine aktarın. Başka bir kabın içini de su ile doldurun. Su kaynamaya başlayınca içi çikolata dolu kaseyi kabın içine yerleştirin. Çikolata benmari usulü buharda erimeye başlayacak ve pütürsüz bir kıvam alacaktır.


Çikolata eridikten sonra küçük küçük doğradığınız kiraz şekerlemelerim, kurutulmuş gül yapraklarını ve kuru yemişleri ilave edin, iyice karıştırın.


Çikolatalı karışımı kalp şeklindeki silikon kapların içine paylaştırın. Kaşığın tersi ile hafifçe bastırarak düzleştirin. Kapları buzdolabında birkaç saat beklettikten sonra kalıbından çıkartın.


Önemli Notumuz:


Çikolatayı erittikten sonra içine portakal kabuğu şekerlemesi, file fındık, ceviz içi, kurutulmuş yaban mersini gibi lezzetler ekleyerek de tatlandırabilirsiniz. Çikolatalı karışımı daha farklı kalıplara aktarabilirsiniz.


Kalp Cikolatanin Fotoğrafını aşağıda görebilirsiniz. Ancak fotoğrafın büyük halini görmek için üzerine tıklamanız gerekmektedir.






 



Kalp Çikolatalar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder