Malzemeler:
1 çorba kaşığı margarin,
1 su bardağı şeker,
2 çorba kaşığı un,
1 çorba kaşığı buğday nişastası,
muz,
Hindistan cevizi.
Yapılışı: sütü unu şekeri karıştırıyoruz bir tencerede ve margarini ekleyip muhallebiyi pişiriyoruz. Unutulmaması gereken konu hafif pişen muhallebi hafif sıvık olmalıdır. Daha sonra üstüne nişastayı ekleyip mikser ile karıştırıyoruz. Düz bir tepsinin içine Hindistan cevizini bol miktarda ve eşit şekilde döktükten sonra muhallebiyi de dikkatli bir şekilde döküyoruz ve her yere eşit olarak dağıtıyoruz. İki saat kadar soğumaya bırakıyoruz ve daha sonra büyük kareler halinde kesip, aralarına muz koyup sarıyoruz, üstüne de Hindistan cevizini tekrar ekliyoruz. Servis edilirken üstüne çikolata sosu eklenebilir. Afiyet olsun
Muzlu rulo
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder