28 Şubat 2014 Cuma

Elmalı kıtır kek

Elmalı kıtır kek malzemeleri


2 elma elmali kitir kek


2 yumurta


1 su bardağı toz şeker


3 yemek kaşığı krema


Yarım paket kabartma tozu


2 çay kaşığı tarçın


150 gr tereyağı (yumuşatılmış)


1+3/4 su bardağı un


1 yemek kaşığı limon suyu


Kırıntı için


1.5 su bardağı ceviz


2/3 su bardağı esmer şeker


2 çay kaşığı tarçın


2/3 su bardağı un


4 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı


 


Elmali kıtır kek yapılısı


Elmalı kıtır keki hazırlamak için ilk olarak ceviz, tarçın ve esmer şekeri birlikte mutfak robotunuzda çekin ve karışımın büyük bir bölümünü su bardağı içerisine ayırın, kalan bölümün üzerine tereyağ ve un ekleyerek karıştırın. Elmayı soyun ve ince bir şekilde dilimleyin ve üzerine limon suyu ilave edin. Bir kap içerisine yumurtaları ve kremayı ekleyerek karıştırın ve karıştırma işlemi devam ederken tereyağ, kabartma tozu, tarçın, un ve şeker ilave ederek mikser yardımı ile çırpın. Yuvarlak fırın kek kalıbını yağladıktan sonra hazırladığınız kek hamurunu kalıbınıza boşaltın ve 160 derecelik fırında 25 dakika süresince pişirin. Kekinizi fırından çıkardıktan sonra tereyağlı kırıntı parçalarını üzerine serpiştirin ve sıcak fırına tekrar verin. Kekin üzerinde yer alan kırıntılar kızardıktan sonra bir süre buzdolabında dinlendirin ve soğuk bir şekilde servis edin.


 






Elmalı kıtır kek

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder