14 Subata sayılı gunler varken en degerlı hediyenin sevgi ve tutkuyla yapılan basıt ama maneviyati yüksek olan hediyelerin oldugunu dusunuyorum bu sene esim icin guzel bir aksam yemeginden sonra size tarifini verecegim kremalı kalp pasta tarifinin yapılısını anlatacagım. öncelikle pastamız ıcın gerekli malzemeleri sayalım isterseniz
Malzemeler
55 gram (1 çay bardağı) un
25 gram (yarım çay bardağı) buğday nişastası
1 tatlı kaşığı Hamur Kabartma Tozu
3 yemek kaşığı Gourmet Kakao
100 gram yumuşak margarin
130 gram (1,5 çay bardağı) tozşeker
4 yumurta
1 poşet Gerçek Vanilya Parçalı Şekerli Vanilin
Kremasi icin
1 poşet Krem Şanti
100 ml (1 çay bardağı) buzdolabında soğutulmuş portakal suyu
1 portakal kabuğu rendesi
50 gram (1 çay bardağı) öğütülmüş fındık
Üzeri için
2 yemek kaşığı Pudra Şekeri
1 su bardağı ahududu
Hazırlanışı
Un, nişasta, hamur kabartma tozu ve kakaoyu karıştırıp eleyin. Margarin ve tozşekeri ayrı bir çırpma kabına alın. Mikser ile 2 dakika çırpın. Üzerine yumurta ve şekerli vanilini ekleyip 2 dakika daha çırpın. Unlu karışımı 2 seferde ekleyerek toplam 1 dakika çırpın. Hamuru yağlanmış 2 adet 12 cm çapındaki kalp şeklindeki kalıplara paylaştırıp üzerini düzeltin ve pişirin.
Kekleri fırından çıkartın. 10-15 dakika soğutup kalıplarından çıkartın ve soğumaya bırakın.
Soğuk portakal suyunu çırpma kabına alın. Üzerine krem şanti poşetini boşaltın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 4 dakika çırpın. Portakal kabuğu rendesini ekleyip mikserin düşük devrinde 1 dakika daha çırpın.
Soğumuş kekleri enlemesine ortadan ikiye kesin. İlk katları servis tabağına alın. Üzerlerine kremayı paylaştırıp yayın. Öğütülmüş fındık serpin ve ikinci katları kapatın. Buzdolabında 1-2 saat bekletin. Servisten önce üzerlerine pudra şekeri serpin ve ahududuları sıralayın.
Kremalı Kalp Pasta Tarifi
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder