12 Şubat 2014 Çarşamba

Kremalı Kalp Pasta Tarifi

14 Subata sayılı gunler varken en degerlı hediyenin sevgi ve tutkuyla yapılan basıt ama maneviyati yüksek olan hediyelerin oldugunu dusunuyorum bu sene esim icin guzel bir aksam yemeginden sonra size tarifini verecegim kremalı kalp pasta tarifinin yapılısını anlatacagım. öncelikle pastamız ıcın gerekli malzemeleri sayalım isterseniz


 


Malzemeler

55 gram (1 çay bardağı) unkalppasta

25 gram (yarım çay bardağı) buğday nişastası

1 tatlı kaşığı Hamur Kabartma Tozu

3 yemek kaşığı Gourmet Kakao

100 gram yumuşak margarin

130 gram (1,5 çay bardağı) tozşeker

4 yumurta

1 poşet Gerçek Vanilya Parçalı Şekerli Vanilin


Kremasi icin 


1 poşet Krem Şanti

100 ml (1 çay bardağı) buzdolabında soğutulmuş portakal suyu

1 portakal kabuğu rendesi

50 gram (1 çay bardağı) öğütülmüş fındık


Üzeri için


2 yemek kaşığı Pudra Şekeri

1 su bardağı ahududu


Hazırlanışı


Un, nişasta, hamur kabartma tozu ve kakaoyu karıştırıp eleyin. Margarin ve tozşekeri ayrı bir çırpma kabına alın. Mikser ile 2 dakika çırpın. Üzerine yumurta ve şekerli vanilini ekleyip 2 dakika daha çırpın. Unlu karışımı 2 seferde ekleyerek toplam 1 dakika çırpın. Hamuru yağlanmış 2 adet 12 cm çapındaki kalp şeklindeki kalıplara paylaştırıp üzerini düzeltin ve pişirin.

Kekleri fırından çıkartın. 10-15 dakika soğutup kalıplarından çıkartın ve soğumaya bırakın.

Soğuk portakal suyunu çırpma kabına alın. Üzerine krem şanti poşetini boşaltın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 4 dakika çırpın. Portakal kabuğu rendesini ekleyip mikserin düşük devrinde 1 dakika daha çırpın.

Soğumuş kekleri enlemesine ortadan ikiye kesin. İlk katları servis tabağına alın. Üzerlerine kremayı paylaştırıp yayın. Öğütülmüş fındık serpin ve ikinci katları kapatın. Buzdolabında 1-2 saat bekletin. Servisten önce üzerlerine pudra şekeri serpin ve ahududuları sıralayın.


 


 



Kremalı Kalp Pasta Tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder