24 Şubat 2014 Pazartesi

Vişne Soslu Beyaz Çilolata Parçacıklı Brownie

Malzemelerimiz ;


  • 2-00 gr bitter kuvertür çikolata ufak parçalara bölünmüş

  • 130 gr beyaz kuvertür çikolata, ufak parçalara bölünmüş

  • 130 gr Becel Tereyağı

  • 160 gr şeker

  • 3 adet yumurta

  • 1 çay kaşığı vanilya özütü

  • 20 gr kakao

  • 85 gr un

  • 1/2 çay kaşığı tuz

Vişne Sosu Malzemeleri;


  • 100 gr dondurulmuş vişne

  • 70 gr toz şeker

  • 1 çay kaşığı vanilya özütü

Becel Tereyağı Keyfi ile bitter çikolatayı benmaride eritin. Birkaç dakika ılıtıp şekeri ekleyin ve mikserle karıştırın. Yumurtaları teker teker ilave edip karıştırmayı sürdürün. Vanilyayı ekleyip spatula ile karıştırın. Un ve kakaoyu elekten geçirerek karışıma ilave edin. Tuzu ve beyaz çikolata par-çalarını da ekledikten sonra spatula ile nazikçe karıştırın. Kalıbınızı yağlayıp dibine ve kenarlarından taşacak şekilde yanlarına yağlı kağıt döşeyin. Brownie karışımınızı kalıbınıza boşaltıp önceden ısıtılmış 170°C fırında 35 dakika pişirin.


Vişne sosu için: Vişneleri iri parçacıklı kalacak şekilde rondodan geçirin. Şekerle birlikte ufak bir tencereye alın. Koyulaşıp sos kıvamı alana kadar pişirin. Vanilyayı ekleyip karıştırdıktan sonra ocaktan alın. Brownie’nizi ılık olarak hazırladığınız vişne sosu eşliğinde servis edin.



Vişne Soslu Beyaz Çilolata Parçacıklı Brownie

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder