5 Şubat 2014 Çarşamba

Zerde Tatli Tarifi

Merhaba arkadaslar bugun bir is seyehatınde bir pastanede yedigim zerde tatlisinın tarıfını sizlerle paylasacagim. Her ev hanımının rahatlıkla yapacagi bu tatli gerek kullanılan malzemeler gerekse pratik tatli olarak sofralarımızı süslemeye damak tadimizi gelistirmemize yardımci olacaktır


 


 


Gerekli Malzemeler:


  • 4 bardak su.

  • yarım bardak pirinç

  • 1,5 bardak şeker.

  • safran

  • 50 gram kuşüzümü

  • 1 buçuk çorba kaşığı nişasta

 


zerde 512494eb6e42b 228x160



Zerde Tarifi

  • Ufak bir kabın içinde pirinçlerinizi haşlayın.

  • Başka bir kaptada suyunuzu kaynatın.

  • Su kaynayınca şeker,nişasta, haşlanmış pirinç ve bir tutum safran ilave edin.

  • Muhallebi kıvamına gelince ateşten indirerek kaplara boşaltın.

  • Hazırlanmış olan Zerde, üzeri kuş üzümü ile süslenerek servis edilebilir. Afiyet olsun.

 


 


Zerde tatlisinin Fotoğrafını aşağıda görebilirsiniz. Ancak fotoğrafın büyük halini görmek için üzerine tıklamanız gerekmektedir.


 







Zerde Tatli Tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder