Merhaba arkadaslar bugun bir is seyehatınde bir pastanede yedigim zerde tatlisinın tarıfını sizlerle paylasacagim. Her ev hanımının rahatlıkla yapacagi bu tatli gerek kullanılan malzemeler gerekse pratik tatli olarak sofralarımızı süslemeye damak tadimizi gelistirmemize yardımci olacaktır
Gerekli Malzemeler:
- 4 bardak su.
- yarım bardak pirinç
- 1,5 bardak şeker.
- safran
- 50 gram kuşüzümü
- 1 buçuk çorba kaşığı nişasta
Zerde Tarifi
- Ufak bir kabın içinde pirinçlerinizi haşlayın.
- Başka bir kaptada suyunuzu kaynatın.
- Su kaynayınca şeker,nişasta, haşlanmış pirinç ve bir tutum safran ilave edin.
- Muhallebi kıvamına gelince ateşten indirerek kaplara boşaltın.
- Hazırlanmış olan Zerde, üzeri kuş üzümü ile süslenerek servis edilebilir. Afiyet olsun.
Zerde tatlisi’nin Fotoğrafını aşağıda görebilirsiniz. Ancak fotoğrafın büyük halini görmek için üzerine tıklamanız gerekmektedir.
Zerde Tatli Tarifi
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder