5 Şubat 2014 Çarşamba

Sürpriz Kurabiye Tarifi

Bu defa sizlerle kurabiye tariflerimiz arasından paylaşacağımız tarifimiz adı üzerinde sürpriz kurabiye tarifi… Şekli, malzemeleri ve içi ile tam birsürpriz kurabiye doğrusu. Bu tarifimizde sizlerle marmelat dolgulu kurabiye türlerinden birini yapacağız. Değişik ve ilginç tadı, farklı görünümü ile sürpriz kurabiyeler özellikle çay günlerinizde ve dost sohbetlerinizde dostlarınızı ve misafirlerinizi hayli şaşırtacak ilginç bir lezzet olacak. Farklı dolgu ve iç malzemeleri kullanacağımız sürpriz kurabiyemizi reçelli kurabiyeler arasında sınıflandırabiliriz.


 


Sürpriz Kurabiyelerin Malzemeleri


Dışı kakaolu, içi nefis marmelat dolgulu sürpriz kurabiyelerin yapılışına geçmeden önce bu farklı ve özel kurabiyemizin yapılışında ihtiyacımız olan malzemeleri sizlerle paylaşalım.


1 paket oda ısısında yumuşatılmış margarin   Surpriz Kurabiyeler 228x160


2.5 su bardağı un


1.5 su bardağı pudra şekeri


1 adet yumurtanın akı


Yarım paket vanilya


Sürpriz kurabiyelerin içi için;


Değişik renkte 3 adet marmelat (Vişne, ahududu, portakal, incir, çilek gibi farklı reçeller olabilir)


Sürpriz Kurabiye Tarifinin Hazırlanışı


Sürpriz kurabiyelerin yapılışına unu geniş bir kaba eleyerek başlıyoruz. Ardından oda sıcaklığında bekleyerek yumuşamış margarinimizi ufak parçalar halinde un üzerine doğrayalım. Sonra un ve margarini iyice yedirelim. Pütür pütür görünümlü bir karışım elde edeceğiz sonuçta.


 


Yağ ve un karışımının ortasını açarak yumurta akı, pudra şekeri ve vanilyayı buraya ekleyelim. Hepsini fazla yoğurmadan hafifçe karıştırarak bir arada durmasını sağlayalım ve bir hamur elde edelim hazırladığımız bu hamuru nemli bir bezle kapatarak oda sıcaklığında 15 dakika kadar dinlendireceğiz.


Oda ısısında dinlenen hamurumuzu merdane ile hafif unlanmış tezgah üzerinde yarım parmak kalınlığında açıyoruz. Çay bardağı veya küçük yuvarlak bisküvi kalıbı ile hamurdan parçalar keserek yuvarlak şekiller elde edelim. Kestiğimiz bu hamurları hafif yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak dizelim. Başparmağımız ile tam ortasına derince bastırarak parçalarda bir çukur oluşturuyoruz. Bu çukurlara ayırdığımız marmelatlardan 1 çay kaşığı kadar koyalım. Önceden 170 derecede ısıtılmış fırına sürdüğümüz sürpriz kurabiyelerimizi yaklaşık 20 dakika, üzerleri hafif pembeleşene kadar pişiriyoruz.


Sürpriz kurabiyelerin hamurunu merdane ile açtıktan sonra kare veya değişik sekilerdeki bisküvi kalıbıyla keserek farklı görüntüde kurabiyeler de elde edebilirsiniz. Dilerseniz fındık büyüklüğünde toplar yapıp ortasını parmağınızla çukurlaştırarak içine marmelat koyup pişirebilirsiniz.


 Sürpriz kurabiye’nin Fotoğrafını aşağıda görebilirsiniz. Ancak fotoğrafın büyük halini görmek için üzerine tıklamanız gerekmektedir.





 


 



Sürpriz Kurabiye Tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder