26 Şubat 2014 Çarşamba

Böğürtlenli kek

Böğürtlenli kek malzemeleri


1+ 3/4 su bardağı unböğürtlenli kek 300x199


1 su bardağı toz şeker


1 paket kabartma tozu


Yarım çay kaşığı karbonat


1 tutam tuz


3 yumurta


1 su bardağı krema


1 paket vanilya


2 su bardağı böğürtlen


üzeri için


Yarım su bardağı un


1/3 su bardağı toz şeker


Yarım tatlı kaşığı rendelenmiş limon kabuğu


55 gr tereyağı (eritilmiş)


Yarım su bardağı file badem


Pudra şekeri


 


Böğürtlenli keki hazırlamak için bir kap içerisine şeker, un, karbonat, tuz ve kabartma tozunu ekleyerek karıştırın. Krema, vanilya ve yumurtayıda ilave ettikten sonra bir mikser yardımı ile karışımı çırpın. Hazırladığınız kek hamurunu kek kalbınıza aktardıktan sonra üzerine böğürtlen parçalarını dizebilirsiniz. Eritmiş olduğunuz terayağını kek hamurunun üzerine gezdirin ve isteğe bağlı olarak badem parçalarını hamurun üzerine gezdirebilirsiniz. Yaklaşık 45 dakika fırında piştikten sonra 20-30 dakika dinlenmesi için bekletin ve pudra şekeri ile süsleyerek servis edebilirsiniz.


 






Böğürtlenli kek

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder