Böğürtlenli kek malzemeleri
1 su bardağı toz şeker
1 paket kabartma tozu
Yarım çay kaşığı karbonat
1 tutam tuz
3 yumurta
1 su bardağı krema
1 paket vanilya
2 su bardağı böğürtlen
üzeri için
Yarım su bardağı un
1/3 su bardağı toz şeker
Yarım tatlı kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
55 gr tereyağı (eritilmiş)
Yarım su bardağı file badem
Pudra şekeri
Böğürtlenli keki hazırlamak için bir kap içerisine şeker, un, karbonat, tuz ve kabartma tozunu ekleyerek karıştırın. Krema, vanilya ve yumurtayıda ilave ettikten sonra bir mikser yardımı ile karışımı çırpın. Hazırladığınız kek hamurunu kek kalbınıza aktardıktan sonra üzerine böğürtlen parçalarını dizebilirsiniz. Eritmiş olduğunuz terayağını kek hamurunun üzerine gezdirin ve isteğe bağlı olarak badem parçalarını hamurun üzerine gezdirebilirsiniz. Yaklaşık 45 dakika fırında piştikten sonra 20-30 dakika dinlenmesi için bekletin ve pudra şekeri ile süsleyerek servis edebilirsiniz.
Böğürtlenli kek
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder