25 Şubat 2014 Salı

PEYNİRLİ RULO BÖREK

PEYNİRLİ RULO BÖREK


Malzemeler:

3 adet yufka

6 çorba kaşığı yoğurt

2 adet yumurtapeynirli börek 300x230



150 gr. katıyağ (eritilir, soğutulur)

İç harcı için: peynir, maydanoz


Üzeri için: Kaşar peyniri


Hazırlanışı:

Öncelikle yoğurt, yumurta ve katıyağdan oluşan sos malzemeleri karıştırılır. 1. yufka tezgaha yayılır, üzerine sos sürülür, 2. ve 3. yufka içinde aynı işlem yapılarak (3 kat yufka aralarında sos olacak şekilde) hazırlanır. En üsteki 3. yufkanın üzerine de sos sürülür. Tepsi büyüklüğüne göre 4 kenarından kare olacak şekilde katlanır.Kalan sostan üzerine de sürülür. 190 derecede ısınmış fırına verilir, üzeri kızarana kadar pişirilir. (yaklaşık 25 dk. pişiyor.) Fırından çıkınca üzeri önce folyo ile sıkıca kapatılır, folyonun üzerine de ıslak mutfak bezi kapatılır. Ilıyınca üstü açılır, iç malzemesi(peynir+maydanoz) yayılır. Boşluk kalmayacak şekilde sıkıca rulo yapılır. Kaşar peyniri rendele


nmiş veya dilimler halinde rulonun üzerine konulur. Tekrar fırına verilir, kaşarlar hafif kızarana kadar pişirilir. Dilimlenerek sıcak servis edilir.

Afiyet olsun


 






PEYNİRLİ RULO BÖREK

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder