PEYNİRLİ RULO BÖREK
Malzemeler:
3 adet yufka
6 çorba kaşığı yoğurt
2 adet yumurta
150 gr. katıyağ (eritilir, soğutulur)
İç harcı için: peynir, maydanoz
Üzeri için: Kaşar peyniri
Hazırlanışı:
Öncelikle yoğurt, yumurta ve katıyağdan oluşan sos malzemeleri karıştırılır. 1. yufka tezgaha yayılır, üzerine sos sürülür, 2. ve 3. yufka içinde aynı işlem yapılarak (3 kat yufka aralarında sos olacak şekilde) hazırlanır. En üsteki 3. yufkanın üzerine de sos sürülür. Tepsi büyüklüğüne göre 4 kenarından kare olacak şekilde katlanır.Kalan sostan üzerine de sürülür. 190 derecede ısınmış fırına verilir, üzeri kızarana kadar pişirilir. (yaklaşık 25 dk. pişiyor.) Fırından çıkınca üzeri önce folyo ile sıkıca kapatılır, folyonun üzerine de ıslak mutfak bezi kapatılır. Ilıyınca üstü açılır, iç malzemesi(peynir+maydanoz) yayılır. Boşluk kalmayacak şekilde sıkıca rulo yapılır. Kaşar peyniri rendele
nmiş veya dilimler halinde rulonun üzerine konulur. Tekrar fırına verilir, kaşarlar hafif kızarana kadar pişirilir. Dilimlenerek sıcak servis edilir.
Afiyet olsun
PEYNİRLİ RULO BÖREK
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder