11 Şubat 2014 Salı

Kıymalı Karnıyarık Börek Tarifi

Merhaba leziz tatli tarifi okuyucuları bügün size farkli bir lezzet ve görüntüde olan Kıymalı Karnıyarık Börek Tarifi ‘ni paylasacagım. Yaparken zevk alacaginiz ve aksam esinizle sevdiklerinizle cay eslıgınde aperatif bir yemek olarakda kullana bileceginiz bir börek tarifidir


 


Malzemeler  kiymali karniyarik boregi tarifi 300x222


4 adet yufka

250-300 gr. kıyma

1 adet soğan

1 adet domates

1 adet sivri biber

1 tatlı kaşığı salça

5-6 dal maydanoz

Pul biber, karabiber, tuz


Üzeri için


1′er adet domates ve sivri biber

1 yumurta sarısı


Harç malzemesi


Yarım su bardağı sıvıyağ

1 su bardağına yakın su


 


 


 


 


 


                                                                                                                     Yapılışı


İçini hazırlamak için; kıymayı tavaya alın. Rendelenmiş soğanları ve 2-3 kaşık sıvı yağ da ekleyip suyunu bırakıp çekene kadar kavurun. İnce doğranmış biber ve kabuğu soyulmuş ince doğranmış domatesleri ekleyip tuzunu ve baharatlarını ekleyerek ara sıra karıştırarak pişirip ocağı kapatın. Bu aşamadan sonra ince doğradığınız maydanozları da ekleyerek tekrar karıştırın.


Su ve sıvı yağı bir kasede çırpın.


Daha sonra yufkayı tezgaha serin. Su ve yağ karışımından yufkanın üzerine sürün. İkinci yufkayı da serip  üzerine tekrar bir fırça yardımıyla yağ ve su karışından sürün.


Yufkanın geniş tarafına hazırladığınız kıymalı harçtan bir miktar koyarak yufkanın iki ucunu içe kapatıp biraz genişçe sarın.


Börekleri yağlanmış fırın tepsisine dizin. Bir bıçak yardımıyla iç malzeme görünecek şekilde kesin. Kesik yeri hafifçe elinizle açarak içine birer dilim domates ve biber yerleştirin. Kenarlarına yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 180-190 dereceli fırında pişirin.


 


Kıymalı Karnıyarık Böreknin Fotoğrafını aşağıda görebilirsiniz. Ancak fotoğrafın büyük halini görmek için üzerine tıklamanız gerekmektedir.


 






Kıymalı Karnıyarık Börek Tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder