27 Şubat 2014 Perşembe

Bal kabaklı kek

Bal kabaklı kek malzemeleri


3 yumurtabal kabakli kek


1 su bardağı toz şeker


1 su bardağı süt


1 su bardağı bal kabağı püresi


1 su bardağı ayçiçeği yağı


2.5 su bardağı un


2 paket vanilya


1 paket kabartma tozu


2~3 yemek kaşığı un (ekstra)


üzeri için


Pudra şekeri


 


Bal kabaklı keki hazırlamak için bir kap içerisine şeker ve yumurtaları ilave ederek mikser yardımı ile karıştırın. Çırpma işlemine devam ederken kabartma tozu, un, vanilya, süt ve yağ ilave edin. Kek hamurunun büyük bir bölümünü ayırın ve diğer bölüme bal kabağı püresini ve bir miktar un ekleyerek karıştırın. Ayırmış olduğunuz hamurun yarısını kek kalıbınıza aktarın ve kabaklı hamurda üzerine ekleyin ve son kalan beyaz hamuruda son katmana ekleyin. 180 derecelik fırında yaklaşık 35 dakika pişmesi için bekleyin ve kekiniz piştikten sonra bir süre soğuması için bekletin. Pudra şekeri ile süsleyerek servis edebilirsiniz.






Bal kabaklı kek

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder