2 Temmuz 2013 Salı

Kirazlı Kek Tarifi

Merhaba sevgili arkadaşlar bugünkü tarifimiz bir arkadaşımdan aldığım ve sizlere özel olarak kendiminde yapıp beğendiğim kiraz mevsimininde geldiği şu günlerde Kirazlı Kek Tarifi ,


kirazlı kek tarifi


Malzemeler :

5 adet yumurta

5 kahve fincanı toz şeker

5 kahve fincanı un

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

1 çay kasığı tarçın

1/2 kahve fincanı sıvı yağ

1/2 kahve fincanı ilik su

1 su bardağı çekirdekleri çıkartılmış kiraz

Kirazlı Kek Hazırlanışı :

Yumurtaları, 5 kahve fincanı şekerle iyice çırpın. İçine ılık suyu ve sıvı yağı ilave edin. Ardından kabartma tozunu, vanilyayı ve tarçını ekleyin. İyice karıştırdıktan sonra elenmiş unu koyun. Küçük bir kek kalıbını yağlayın. Dibine 1 çorba kasığı toz seker serpip, kirazları yerleştirin. Üzerine hamuru dökün. Kalıbı içi su dolu bir baksa kabın içine oturtarak 200 dereceli fırında 1-1,5 saat pişirin. İlk yarım saatin sonunda kekin üzerini alüminyum folyo ile kaplayın. Kürdan yardımı ile pişip pişmediğini kontrol edin. Pişen keki fırından çıkartıp 1-2 dakika kalıbında bekletin. Ardından kenarlarını bir bıçakla kalıptan ayırıp servis tabağına ters çevirin.



Kirazlı Kek Tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder