6 Temmuz 2013 Cumartesi

Balparmak Tatlısı

Balparmak Tatlısı ismi gibi balparmak bir tatlı ve bu tatlıyı yiyenlere söylediğim gibi bal gibi parmaklarınızı yiyeceksiniz icon smile lafı fazla uzatmadan tarife geçelim .


balparmak tatlısı 300x122


Balparmak Tatlısı için Gerekli Malzemeler ;



  • Yarım Paket Margarin

  • 1 Çay Bardağı Sıvı yağ

  • 1 Çay Bardağı şeker

  • 1 adet yumurta (Köy yumurtası tavsiyemdir)

  • 1 paket vanilya

  • 1 paket kapartma tozu

  • Alabildiği kadar un


Üzerine Eklemek için ;



  • 1 Bardak irmik


Şerbeti için



  • 3 Bardak Su (Su bardağı)

  • 2 bardak şeker (Su bardağı)


Sıra geldi tarifimizin yapılışına ;


Hamurumuza geçmeden önce şerbeti yapmaya başlayalım ve şerbetimiz bittikten sonra soğuması için bir kenara bırakalım . Tüm malzemeler bir kabın içerisinde karıştıralım ve kulak memesi kıvamına geldiği zaman hazır demektir hamurumuz. Hamuru ister parmak şeklinde isterseniz yapabildiğiniz şekilde şekillendirin ve ellerinizi yağlayıp bu yağında hamura geçmesini sağlayın. Hamurumuzu şekillendirdikten sonra bir tabağın içerisine irmiği koyalım ve irmikle hamurumuzu bulandırıp yağlanmış tepsiye yerleştirin ve önceden açmış olduğumuz sıcak fırına yerleştirelim. Hamurun rengi pembeleşmeye başladığı zaman fırından çıkarın yoksa kullandığımız malzemelerden dolayı hemen kararabiliyor sonrasında ise soğuk şerbetimizi döküp servise hazır hale getirelim.  Afiyet olsun



Balparmak Tatlısı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder