15 Temmuz 2013 Pazartesi

Bademli Keşkül tarifi

Bademli keşkül misafirlerime ve dostlarıma sunmaktan zevk aldıgım bir tarif. Arkadaşlarım bana gelmeden önce arayıp bademli keşkülün yoksa gelmiyorum diye fırçalarınıda atıyorlar.


bademli keşkül 300x144

Gerekli malzemeler

1 kilo süt

1.5 su bardağı şeker

100 gram nişasta

2 tane yumurta sarısı

yarım çay kaşığı vanilya

yarım çay bardağı kadar su

1 yemek kaşığı beyaz badem

Yapılışı

Tenceremize sütümüzü ve şekerimizi ekleyip iyice karıştırıyoruz.Daha sonra kaynayan karışımımıza bademi ve vanilyayı

ekleyin.Nişastayı derin bir kaba alıp yumurtaları ekleyin.Suyuda ekledikten sonra nişastayı ezerek koyun.Bu karışımı

sütün içine yavaş yavaş dökerek iki dakika kadar kaynatınız.Daha sonra kü.ük kaselere dökü soguduktan sonra bademleri

ekleyip servise sunabilirsiniz.Afiyet olsun.



Bademli Keşkül tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder