2 Temmuz 2013 Salı

Balkabaklı Dondurma

Yaz aylarına iyiden iyiye girdik bu zamanlarda özellikle yazlık bölgelerde tatil yapanlar için en büyük problemlerden bir taneside dondurma bulamama problemi o sebeple sizler için evinizde kolayca yapabileceğiniz balkabaklı dondurma tariflerini paylaşacağım umarım beğenirsiniz .


balkabaklı dondurma


Gerekli Malzemeler :

1 bardak bal kabağı püresi

1 tatlı kaşığı vanilya aroması

2 bardak krema

3/4 bardak kahverengi şeker

5 yumurtanın sarısı

1/2 tatlı kaşığı tarçın

1/2 tatlı kaşığı toz zencefil

1/4 tatlı kaşığı tuz

Bir tutam taze rendelenmiş muskat

Balkabaklı Dondurma Hazırlanışı :

Bir kasede bal kabağı püresini ve vanilya aromasını karıştırın. Üzerini kapatıp buzdolabına kaldırın. En az 3 saat, en fazla 8 saat bekletin. Bir tavada 1,5 su bardağı krema ile yarım su bardağı kahverengi şekeri karıştırın. Orta hararetli ateşte tavanın kenarlarında kabarcıklar oluşana kadar yaklaşık 5 dakika pişirin. Bu arada yumurta sarılarını, tarçın, zencefil, tuz, muskat, kalan yarım su bardağı krema ve kalan 1/4 su bardağı kahverengi şekeri karıştırın. Şeker erimeye başlayıp karışım özleşene kadar çırpın. Tavayı ocaktan alın. Yavaşça yarısını yumurtalı karışıma ekleyip çırpın. Çırptığınız yumurtalı karışımı tavadaki kremaya ilave edip tekrar ateşin üzerine koyun. Tahta bir kaşıkla, kısık ateşte, muhallebi kıvamına gelene kadar 4 veya 6 dakika karıştırın. Karışımın kaynamasına müsade etmeyin. Muhallebiyi tel süzgeç ile bir kaseye süzün. Kaseyi buzlu su dolu bir kabın içine oturtup arada karıştırarak ılınmasını sağlayın. Ilınınca kabak püresini muhallebiye ekleyin. Üzerini streçle kaplayıp buzdolabında en az 3, en fazla 24 saat bekletin. Karışımı dondurma makinesine koyup kullanım talimatlarına göre çalıştırın. Dondurma haline gelince buzluğa uygun bir kabın içine koyup en az 3 saat, en fazla 3 gün bekletin.


 


Afiyet olsun .



Balkabaklı Dondurma

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder