Un helvasını kim sevmezki büyük büyük anneannelerimizden bugune gelmiş bu tatlımız mutlu oldugumuzda,sevdiklerimizi
kaybettiklerimizde,acele bacı(yani bir adak ,dilek diledigimizde gerçekleşince hemen yapmaya acele bacı denir)
birçok şeyde yaptıgımız bu un helvasının yapılışını paylaşacağım sizlerle…
Un helvası için gerekli malzemeler
Bu tarifimizi sekiz kişiye servis yapabilirisiniz.
2 su bardağı un
2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
yarım su bardağı sıvı yağ
3-4 yemek kaşığı margarin yada tereyağ
YAPILIŞI
Tenceremize tereyağını eritiyoruz daha sonra un ve sıvı yağımızı ekleyip renginin sarıdan kahverengiye dönene kadar
kısık ateşte sürekli olarak karştırıyoruz.Kavurdugumuz helvayı ocagın altını söndürüp sogumaya bırakıyoruz.Soguyunca
ise içine şekerini ve suyunu ekleyip tenceremizi ocagın üzerine alıyoruz.Kısık ateşte kaynayıp kıvamına gelinceye kadar
pişiriyoruz.Kıvamına gelince ise ocagımızı kapatıp sekil verip servise sunuyoruz.Şimdiden Afiyet olsun.
Un Helvası
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder