26 Temmuz 2013 Cuma

Un Helvası

Un helvasını kim sevmezki büyük büyük anneannelerimizden bugune gelmiş bu tatlımız mutlu oldugumuzda,sevdiklerimizi

kaybettiklerimizde,acele bacı(yani bir adak ,dilek diledigimizde gerçekleşince hemen yapmaya acele bacı denir)

birçok şeyde yaptıgımız bu un helvasının yapılışını paylaşacağım sizlerle…


un helvası 300x188


Un helvası için gerekli malzemeler


Bu tarifimizi sekiz kişiye servis yapabilirisiniz.

2 su bardağı un

2 su bardağı toz şeker

2 su bardağı su

yarım su bardağı sıvı yağ

3-4 yemek kaşığı margarin yada tereyağ


YAPILIŞI


Tenceremize tereyağını eritiyoruz daha sonra un ve sıvı yağımızı ekleyip renginin sarıdan kahverengiye dönene kadar

kısık ateşte sürekli olarak karştırıyoruz.Kavurdugumuz helvayı ocagın altını söndürüp sogumaya bırakıyoruz.Soguyunca

ise içine şekerini ve suyunu ekleyip tenceremizi ocagın üzerine alıyoruz.Kısık ateşte kaynayıp kıvamına gelinceye kadar

pişiriyoruz.Kıvamına gelince ise ocagımızı kapatıp sekil verip servise sunuyoruz.Şimdiden Afiyet olsun.


 



Un Helvası

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder