Ramazan aylarında güllaç bir numaralı seçimdir.Değişik lezzetlere açıksanız muhallebili güllacı çok begenerek yiyeceksinizdir.
Gerekli Malzemeler
7 adet güllaç yufkasından
1.5 kilo kadar süt
2 su bardağı toz şeker
1 su bardağı ceviz içi parçaları
Muhallebisi için gerekli malzemeler
1 adet hazır muhallebisi
3 su bardağı süt
Yapılışı:
Orta boylu bir tencerenin içerisine sütü ve şekeri eriyene kadar karıştırınız ve kaynatınız.Daha sonra muhallebisini
pişiriniz.Bir tepsiye yufkalardan birini yerleştiriniz.Yufkaların büyüklügüne göre tepsi ayarlayın eger yeteri kadar
büyük bir tepsiniz yoksa yufkanın kenarlarını kırabilirisiniz.Bu yufkayı süt ile ıslatalım.Diğer yufkayıda ekleyelim
ve ıslatalım.Daha sonra ceviz içi parçalarından serpin.Daha sonraki yufkayı ekleyip onuda sütle ıslatalım.Ceviz
parçalarından aralarına gezdirelim.Bu işlemi yufkalar bitene kadar devam ettiriyoruz.En üstüne ceviz parçalarınıda
parçalarına ekliyoruz.2-3 saat ya da 1 gece buzdolabında beklettikten sonra dilimleyip servise sunabilirsiniz. Afiyet olsun
Muhallebili Güllaç
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder