19 Temmuz 2013 Cuma

Muhallebili Güllaç

Ramazan aylarında güllaç bir numaralı seçimdir.Değişik lezzetlere açıksanız muhallebili güllacı çok begenerek yiyeceksinizdir.


muhallebili güllaç 300x90


Gerekli Malzemeler


7 adet güllaç yufkasından

1.5 kilo kadar süt

2 su bardağı toz şeker

1 su bardağı ceviz içi parçaları

Muhallebisi için gerekli malzemeler


1 adet hazır muhallebisi

3 su bardağı süt

Yapılışı:


Orta boylu bir tencerenin içerisine sütü ve şekeri eriyene  kadar karıştırınız ve kaynatınız.Daha sonra muhallebisini

pişiriniz.Bir tepsiye yufkalardan birini yerleştiriniz.Yufkaların büyüklügüne göre tepsi ayarlayın eger yeteri kadar

büyük bir tepsiniz yoksa yufkanın kenarlarını kırabilirisiniz.Bu yufkayı süt ile ıslatalım.Diğer yufkayıda ekleyelim

ve ıslatalım.Daha sonra ceviz içi parçalarından serpin.Daha sonraki yufkayı ekleyip onuda sütle ıslatalım.Ceviz

parçalarından aralarına gezdirelim.Bu işlemi yufkalar bitene kadar devam ettiriyoruz.En üstüne ceviz parçalarınıda

parçalarına ekliyoruz.2-3 saat ya da 1 gece buzdolabında beklettikten sonra dilimleyip servise sunabilirsiniz. Afiyet olsun



Muhallebili Güllaç

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder