18 Temmuz 2013 Perşembe

Çiklolatalı Pasta

Çikolatalı Pasta denildiği zaman akan sular duruyor kızım ve benim için. Hatta bazen eşime küstüğüm zamanlar çikolatalı pasta ikle çok kolay gönlümü alıyor. Çocuklar gibi çok çabuk affedebiliyorum. Evet işte yemekten hoşlandığım bu pastanın  yapılışını anlatmaya geçelim


DSCN0084 300x225

Keki için gerekli malzemeler

2 su bardağı toz şeker

3 su bardağı un

4 yemek kaşığı kakao

1.5 tatlı kaşığı karbonat

1 paket kabartma tozu

yarım su bardağı sıvı yağ

1 su bardağı kaynamış sıcak su

2 paket vanilya

1 tatlı kaşığından biraz az tuz

2 adet yumurta

1 su bardağı süt

Kreması için ise gerekli malzemeler

4 yemek kaşığı tereyağ

2 su bardağı kakao

3 su bardağı kadar pudra şekeri

1 su bardağı süt

1 paket vanilya

Çikolatalı Pastanın Yapılışı

Evet kekimiz ve kremamımız için gerekli malzemeleri paylaştım sizlerle şimdi yapılışına geçelim.Fırınımızı 175 derecede

ısıtıyoruz.Dikdörtgen bir tepsi ya da borcam alıp altını yağlıyoruz.Daha sonra keki için gerekli olan bütün malzemeleri

karıştırıp 35 dakika kadar pişiriyoruz.Bir çatal batırdıgımızda bulaşmıyorsa eger pişmiş olduğunu anlamanız kolay olacaktır.

Daha sonra kreması için gerekli olan malzemeleri sırasıyla tek tek koyarak iyice karıştırınız.Ocakta pişen kremamız muhallebi

kıvamına gelince ocagımızın altını söndürelim.Daha sonra pişmiş olan kekimizi tepisinden cıkarıp ortasından yanlamasına doğru

kesiniz.Daha sonra kremasını arasına ve üzerine eşit şekilde paylaştırıp yayınız.İsteğinize göre meyve yada çikolata parçaları

atabilirsiniz.Ya da antep fıstıgı ve fındık parçaları atabilirsiniz.Şimdiden Afiyet olsun…



Çiklolatalı Pasta

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder