Çikolatalı Pasta denildiği zaman akan sular duruyor kızım ve benim için. Hatta bazen eşime küstüğüm zamanlar çikolatalı pasta ikle çok kolay gönlümü alıyor. Çocuklar gibi çok çabuk affedebiliyorum. Evet işte yemekten hoşlandığım bu pastanın yapılışını anlatmaya geçelim
Keki için gerekli malzemeler
2 su bardağı toz şeker
3 su bardağı un
4 yemek kaşığı kakao
1.5 tatlı kaşığı karbonat
1 paket kabartma tozu
yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı kaynamış sıcak su
2 paket vanilya
1 tatlı kaşığından biraz az tuz
2 adet yumurta
1 su bardağı süt
Kreması için ise gerekli malzemeler
4 yemek kaşığı tereyağ
2 su bardağı kakao
3 su bardağı kadar pudra şekeri
1 su bardağı süt
1 paket vanilya
Çikolatalı Pastanın Yapılışı
Evet kekimiz ve kremamımız için gerekli malzemeleri paylaştım sizlerle şimdi yapılışına geçelim.Fırınımızı 175 derecede
ısıtıyoruz.Dikdörtgen bir tepsi ya da borcam alıp altını yağlıyoruz.Daha sonra keki için gerekli olan bütün malzemeleri
karıştırıp 35 dakika kadar pişiriyoruz.Bir çatal batırdıgımızda bulaşmıyorsa eger pişmiş olduğunu anlamanız kolay olacaktır.
Daha sonra kreması için gerekli olan malzemeleri sırasıyla tek tek koyarak iyice karıştırınız.Ocakta pişen kremamız muhallebi
kıvamına gelince ocagımızın altını söndürelim.Daha sonra pişmiş olan kekimizi tepisinden cıkarıp ortasından yanlamasına doğru
kesiniz.Daha sonra kremasını arasına ve üzerine eşit şekilde paylaştırıp yayınız.İsteğinize göre meyve yada çikolata parçaları
atabilirsiniz.Ya da antep fıstıgı ve fındık parçaları atabilirsiniz.Şimdiden Afiyet olsun…
Çiklolatalı Pasta
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder