10 Temmuz 2013 Çarşamba

İrmik Tatlısı

Merbaha Sevgili Leziz Tatlı Tarifleri ziyaretçileri bugün sizlere ramazan ayında severek yenilen tatlılardan biri olan irmik tatlısı tarifini paylaşacağız lafı fazla uzatmadan tarife giriyorum orucunda etkisiyle pek neşeli sayılmam .


irmik tatlısı 300x287


İrmik Tatlısı için gerekli malzemeler ;


1 paket irmik


1 bardak şeker (Su bardağı)


1 paket kapartma tozu


3 kaşık yoğurt (Yemek Kaşığı)


Şerbet için gerekli malzemeler ;


3 bardak su  (Su bardağı)


3 bardak şeker (Su bardağı)


1 adet limon (4 – 5 damla limon suyu akıtacağız şerbetin içine)


 


Sıra geldi irmik tatlısının yapılışına ;


Öncelikle irmik , kabartma tozu ve şekerimizi karıştıralım ve bir bardak su ekleyelim bu karışıma ve karıştırmaya başlayalım 30 cm boyunda bir tepsiye içerisine yağ sürüyormuş gibi yağı sürelim ve irmikle yaptığımız karışımı tepsiye dökelim ve kaşık ile tepsiye yayalım fakat baskı uygulamayalım. Bu şekilde 7 – 8 saat kadar serin bir yerde bırakalım tepsiyi sonrasında ise üzerine yoğurt sürerek sıcak fırına sürelim tepsimizi taki üzerindeki yoğurt çekmeye başlayıncaya kadar fırında durduralım ne zaman yoğurt çekmeye başladı o zaman fırından çıkarıp  isteğinize kesim şekli verin (çizerek, bastırmadan)ve tekrar fırına koyun, sonra pembeleşmeye başlayınca tekrar çıkarın ve çizmiş olduğunuz yerlerden kesip fırına koyun. İyice kızarınca çıkarın. Şerbet soğuk, tatlı sıcak olarak üstüne dökün. Afiyet olsun arkadaşlar .



İrmik Tatlısı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder