Cheesecake bu ramazan ayında seçim olarak çok hafif ve lezzetli bir tarif.Misafirlerimizi sık sık agırladıgımız bu aylarda
tatlı seçimide önemli o yüzden cheesecake güzel bir tarif
Tabanı için gerekli malzemeler
1.5 paket başak büskivilerden
1.5 çay bardağı fındık
100 gram tereyağ
Tabanının yapılışı
Tereyağını eritip fındıkları ve büskivileri robottan geçirip hepsini karıştırınız.22 sanntimlik tepsinin altını yağlayıp
malzemeyi kekin yanlarına ve altına döşeyin.İyice bastırın.Buzdolabında beklemeye alın.
Kreması için ise gerekli malzemeler
400 gramlık labne peyniri
1 kutu krema
3.5 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1 adet limon suyu
1 adet limon kabuğu rendesi
3 adet yumurta
Kremanın yapılışı
Labne peyniri ve şekeri iyice çırpınız.Sonrada yumurtayı malzemelerin içine ekle iyice çırp.Çok çırpmamaya özen gösteriniz.
Önceden ısıttıgımız 175 derecelik fırında 45 dakika kadar pişirelim üzerinin beyaz kalmasına özen gösteriniz.Sogumaya bırakınız.
Sosu için gerekli malzemeler
1 adet limonun suyu
1 adet portakalın suyu
2 yemek kaşığı nişasta
2.5 yemek kaşığı kadar şeker
Sosunun yapılışı
Portakalın ve limonun suyunun üzerine 1.5 su bardağı su ekleyin malzemeyi tencerenin içerisine alıp çırpma teliyle iyice karıştırmaya
başlayınız.Şekeri ve nişastayı ekleyin kaynayana kadar pişirin daha sonrada kekin üzerine sosumuzu ekleyelim .
Afiyet olsun
Cheesecake
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder