26 Temmuz 2013 Cuma

Cheesecake

Cheesecake bu ramazan ayında seçim olarak çok hafif ve lezzetli bir tarif.Misafirlerimizi sık sık agırladıgımız bu aylarda

tatlı seçimide önemli o yüzden cheesecake güzel bir tarif

Tabanı için gerekli malzemeler


1.5 paket başak büskivilerden

1.5 çay bardağı fındık

100 gram tereyağ

Tabanının yapılışı

Tereyağını eritip fındıkları ve büskivileri robottan geçirip hepsini karıştırınız.22 sanntimlik tepsinin altını yağlayıp

malzemeyi kekin yanlarına ve altına döşeyin.İyice bastırın.Buzdolabında beklemeye alın.

Kreması için ise gerekli malzemeler


400 gramlık labne peyniri

1 kutu krema

3.5 su bardağı şeker

2 yemek kaşığı nişasta

1 paket vanilya

1 adet limon suyu

1 adet limon kabuğu rendesi

3 adet yumurta

Kremanın yapılışı

Labne peyniri ve şekeri iyice çırpınız.Sonrada yumurtayı malzemelerin içine ekle iyice çırp.Çok çırpmamaya özen gösteriniz.

Önceden ısıttıgımız 175 derecelik fırında 45 dakika kadar pişirelim üzerinin beyaz kalmasına özen gösteriniz.Sogumaya bırakınız.

Sosu için gerekli malzemeler

1 adet limonun suyu

1 adet portakalın suyu

2 yemek kaşığı nişasta

2.5 yemek kaşığı kadar şeker

Sosunun yapılışı

Portakalın ve limonun suyunun üzerine 1.5 su bardağı su ekleyin malzemeyi tencerenin içerisine alıp çırpma teliyle iyice karıştırmaya

başlayınız.Şekeri ve nişastayı ekleyin kaynayana kadar pişirin daha sonrada kekin üzerine sosumuzu ekleyelim .

Afiyet olsun



Cheesecake

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder