16 Temmuz 2013 Salı

Bülbül yuvası tarifi

Bülbül yuvası zahmetli ve çok güzel bir tatlı.Yemeye doyamadıgım bir lezzet.


bülbül yuvası 300x168


Bülbül yuvası tarifi için Gerekli malzemeler

Hamuru için gerekli malzemeler

2 tane yumurta

yarım su bardağı süt

yarım çay bardağı su

1 çay bardağı sıvı yağ

alabildigince un

1 çay kaşıgından az tuz

Üzeri için gerekli malzemeler

1 çay bardağı sıvı yağ

1.5 su bardağı margarin

Şerbeti için ise gerekli malzemeler

4.5 su bardağı şeker

3.5 su bardağı su

çeyrek limon

içi için 200 gram ceviz içi

Açmak için ise

1 paket nişasta

1 su bardağı un

Yapılışı

Hamur için geniş bir kapta yumurtaları kırınız ,daha sonra sıvı yağ,süt,su ve tuzunu ekleyip karıştırınız.

Alabildigin kadar unu yavaş yavaş ekleyiniz.


Hamur için, geniş bir kaba yumurtaları kırıp, içine sütü, sıvı yağı, suyu ve tuzu ilave ederek karıştırın. Alabildiği kadar unu azar azar ekleyerek, kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edene kadar yoğurun. Hamurdan ceviz iriliğinde parçalar koparıp, üzerine nemli bir bez örterek 2 saat bekletin. Nişastayı un ile karıştırıp, sert zemine serpin. Bezeleri bu karışımın üzerine alın ve üzerine de nişastalı karışımdan serperek, çok ince bir oklava ile yufkaları açın. Açılan her yufkayı bez üzerinde 5 dakika bekletip, 5 dakika sonra açtığınız yufkayı ortadan keserek, üzerine ceviz serpin. Yufkayı oklavaya sararak, iki ucundan ortaya doğru büzün ve oklavayı yavaş yavaş çıkarın. Büzülen yufkayı 8 santim aralıklarla kesip, her parçanın iki ucunu birleştirip yağsız tepsiye dizin. Bütün yuflkaları hazırlayıp aralıksız tepsiye yerleştirin. Yufkaların üzerine dökmek için, tavaya margarini alıp eritin ve içine sıvı yağı da ilave ederek, kızdırın. Yufkaların üzerine bir kaşıkla gezdirin. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede hamurun üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkarıp, soğutun. Şerbet için, su ve şekeri bir tencerede kaynatın. ÜZerine limonu da ilave edip, ılıyınca tatlının üzerinde gezdirin. Şerbetini emmesi için biraz bekleyin sonra servis tabaklarına alıp, ortalarına antep fıstığı serperek servis yapın.



Bülbül yuvası tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder