11 Temmuz 2013 Perşembe

Tel Kadayıf Tatlısı

Tel Kadayıf denilince aklıma her zaman bayram gelir çünkü bizim evde küçüklüğümde tel kadayıf bayramlarda yapılır ve misafirlere ikram edilirdi şimdide ramazan ayında olduğumuz için sizlere ramazan tatlıları kategorisinde Tel Kadayıf Tatlısı tarifini paylaşmak istedim .


kadayım tatlısı 300x283


Tel Kadayıf Tatlısı için Gerekli Malzemeler ;


Yarım Kilo Tel Kadayıf


1 bardak erimiş tereyağı


2 Kaşık Tereyağı


200 Gram Ceviz içi


Şerbeti için gerekli olanlar ;


Yarım Kilo Şeker


Yarım Litre  Su


1 parça Limon Kabuğu ve Suyu


Sıra Geldi Kadayıf Tatlısının Yapılışına ;


Öncelikle şerbetimizi hazırlayıp üzerine limon suyunu ilave ettikten sonra kabuğunuda şerbetin içerisine atın 15 dakika kadar kaynatın ve soğuması için bir kenara bırakın. Tel kadayıfımızı ince ince ayırıp bıçak yardımı ile ufak ufak kıyalım ve ceviz içinide rondo yardımı ile irice parçalayalım, borcam veya fırın tepsisini tereyağı ile yağlayalım. Hazırladığımız kadayıfın yarısını tepsiye sürelim ve üzerine terayağının yarısını döküp elimizle karıştırıktan sonra iyice bastıralım sonrasında cevizleri dökelim eşit miktarlarda sonrasında kalan kadayıfı üzerine ekleyip önceden ısıtmaya başladığımız fırına sürelim üzeri kızarıncaya kadar pişirelim sonrasında eldiven yardımı ile kadayıfları kırmadan çevirelim ve 10 dakika daha fırında tutalım sonrasında fırından çıkarıp 4 – 5 dakika dinlendirdikten sonra şerbeti üzerine dökelim ve şerbet çekip soğuyana kadar dinşendirelim. Sonrasında ise Servise hazır olan tatlımızı ikram edelim. Afiyet olsun


 



Tel Kadayıf Tatlısı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder