15 Temmuz 2013 Pazartesi

Bademli Helva Tarifi

Bademli helva ramazan aylarında ağır ve şık sofralarımızın yanında çok güzel bi seçim.


bademli helva tarifi 300x123

Bademli helva için gerekli malzemeler

150 gram beyaz tuzsuz badem

9 fincan iri irmik

5 yemek kaşığı margarin

1 paket vanilya

3 su bardağı şeker

Üzeri için ise gerekli malzemeler

tarçın

2 çorba kaşığı toz şeker


Bademli Helvanın Yapılışı ;

Orta ateşli bir ocakta derin bir tencerenin içerisinde margarini eritiniz.Daha sonra ise irmiği

ekleyip kısık ateşte devamlı karıştırarak 25 dakika kavurun.Başka bir tencereye şekeri ve sütü

vanilyayı ekleyip karıştırınız kaynatınız.Daha sonra karışıma kavurdugunuz irmigi ekleyip karıştırın.

Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişiriniz.Piştikten sonra üzerine iki yemek kasığı şeker serpin.Bez

üzerine koyup demlenmeye bırakın ılıdıktan sonra kaşıkla ya da kalıplarla şekil verip servise sunabilirsiniz . Afiyet olsun.



Bademli Helva Tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder