Bademli helva ramazan aylarında ağır ve şık sofralarımızın yanında çok güzel bi seçim.
Bademli helva için gerekli malzemeler
150 gram beyaz tuzsuz badem
9 fincan iri irmik
5 yemek kaşığı margarin
1 paket vanilya
3 su bardağı şeker
Üzeri için ise gerekli malzemeler
tarçın
2 çorba kaşığı toz şeker
Bademli Helvanın Yapılışı ;
Orta ateşli bir ocakta derin bir tencerenin içerisinde margarini eritiniz.Daha sonra ise irmiği
ekleyip kısık ateşte devamlı karıştırarak 25 dakika kavurun.Başka bir tencereye şekeri ve sütü
vanilyayı ekleyip karıştırınız kaynatınız.Daha sonra karışıma kavurdugunuz irmigi ekleyip karıştırın.
Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişiriniz.Piştikten sonra üzerine iki yemek kasığı şeker serpin.Bez
üzerine koyup demlenmeye bırakın ılıdıktan sonra kaşıkla ya da kalıplarla şekil verip servise sunabilirsiniz . Afiyet olsun.
Bademli Helva Tarifi
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder