Portakal soslu pasta tarifini daha önce hiç denedinizmi ?
Peki tarifini merak ediyormusunuz ?
Sizler için tatlı tarifleri arşivinizde bulunabilecek, pasta tariflerinden birisi olduğunu düşünerek portakal soslu pasta tarifini yazmaya karar verdik.
Hangi Malzemeler lazım ?
- 1 su bardağı süt
- 1 çorba kaşığı kakao
- 2 portakalın suyu
- 3 çorba kaşığı pudraşeker
- 1 çorba kaşığı mısır nişastası
- Çekilmiş antepfıstığı
- Badem içi
- Kek için
- 3 yumurta
- 1 su bardağı tozşeker
- 30 gr margarin
- 4 çorba kaşığı kakao
- 1,5 su bardağı un
- Yarım paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- Krema için
- 2 su bardağı süt
- 1 yumurta
- 2 çorba kaşığı un
- 2 çorba kaşığı tozşeker
- 1 paket labne peyniri
- 1 paket vanilya
Portakal Soslu Pasta Tarifi
- Kek hazırlığı için margarini eritin ve ılımasını bekleyin.
- Şeker ve yumurtaları mikser yardımıyla köpük köpük olana kadar çırpın.
- İçine margarin, elenmiş un, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip pürüzsüz bir kıvam oluşuncaya kadar çırpın.
- Yağlanmış yuvarlak kelepçeli kalıbın içine kek harcını dökün.
- Önceden 170 dereceye ısıttığımız fırınımızda 25-30 dakika kadar pişirin.
- Fırından aldıktan sonra soğumaya bırakın.
- Krema hazırlamak için sos tenceresinin içine süt, yumurta, un ve şekeri muhallebi kıvamına gelene kadar sürekli karıştırarak pişirin.
- Çırpılmış labne peyniri ve vanilyayı da üzerine ekleyip bir taşım daha pişirin. Soğumaya bırakın.
- Keki ıslatmak için sütü ısıtın ve kakaoya ekleyin.
- Ilınmasını bekleyin.
- Portakal sosu hazırlamak için portakal suyu, pudraşeker ve nişastayı sos tenceresine ekleyerek koyu bir kıvam alana kadar pişirin.
- Ilınmaya bırakın. Kek soğuyunca enine eşit ikiye bölün.
- Keklerden birini sütle ıslatın ve servis tabağına alın.
- Üzerine kremanın üçte birini yayın ve diğer keki üstüne kapatın.
- Kalan kakaolu süt ile keki ıslatın ve kalan kremayı kekin her tarafını kaplayacak şekilde spatula kullanarak üzerine sürün.
- Hazırladığımız portakallı sosu üzerine dökün.
- Çekilmiş antepfıstığı ve badem içi ile süsleyip buzdolabında 2-3 saat kadar bekletin. Dilimleyerek servis yapabilirsiniz.
- Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder