1 Mayıs 2013 Çarşamba

Mikrodalgada Sakızlı Dondurma Tarifi

Malzemeler


  • 2.5 su bardağı süt

  • 1 çorba kaşığı sahlep

  • 2 çay bardağı şeker

  • 1 paket vanilya

  • 1 paket damla sakızı

  • 1 adet çubuk tarçın

Tarif


  • Sütün ağzını kapatıp içine tarçın çubuğunu ekleyin.

  • 400 wattta 5 dakika bekletin. (Mikrodalganız dereceliyse 2.dereceyi ayarlayın.)

  • Şekeri, vanilyayı, sakızı ve sahlebi karıştırıp sütün içine ekleyin.

  • Mikrodalgayı 800 wattta 10 dakika bekletin. (Mikrodalganız dereceliyse 4.dereceyi ayarlayın.)

  • Geniş bir kaba koyup balkonda soğuması için bekleyin.

  • 6 saat buzlukta bekletin. (Aslında bir gece buzlukta bekleyince daha iyi olabilir)

  • Afiyet olsun…


Mikrodalgada Sakızlı Dondurma Tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder