11 Mayıs 2013 Cumartesi

Fransız Kekinin Tarifi

Daha önce bu tarifi hiç denedinizmi ?


Fransız kek tarifini sizler için yazdık ;



Malzemeler



  • 5 ADET YUMURTA(MUTLAKA ODA SICAKLIĞINDA OLMALI !),

  • 1,5 SU BARDAĞI TOZŞEKER,

  • 1.5 SU BARDAĞI ELENMİŞ UN…

Fransiz Kekinin Tarifi

  • YUMURTALARI CAM KABIN İÇİNDE KIRIN VE ÇIRPIN

  • DAHA SONRA TOZŞEKERİ İLAVE EDİN Y

  • AKLAŞIK 30DAK.ÇIRPIN.BU KEKİN EN ÖNEMLİ ÖZELLİĞİ ÇOK ÇIRPILACAK OLMASI ÇÜNKÜ KABARTMA TOZU KULLANILMIYOR)

  • KIVAMA GELDİĞİNİ ANLAMAK İÇİN MİKSERDEN DÜŞEN PARÇA KARIŞIMIN ÜZERİNDE ŞEKİL BIRAKMALIDIR!.

  • .EN ZOR KISMINA GELDİK:

  • ELENMİŞ UNDAN BİR ÇORBA KAŞIĞI ALARAK VE ÇOK YAVAŞ SERPEREK KARIŞTIRIN AMA ÇOKYAVAŞ KARIŞTIRMANIZ GEREKİYOR EĞER HIZLI YAPARSANIZ ÇÖKER PÜF NOKTASI BURASIDIR

  • UN BİTENE KADAR YAVAŞ YAVAŞ KARIŞTIRIN VE TEK YÖNDE KARIŞTIRMANIZ GEREKİYOR

  • !DAHA SONRA YAĞLANMIŞ KEK KALIBINA DÖKÜN

  • 180-200C DE YAKLAŞIK 15-20 DAK.PİŞİRİN…

Afiyet olsun.



Fransız Kekinin Tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder