23 Mayıs 2013 Perşembe

Keşkül-ü Fukara Tarifi

Osmanlı zamanının sütlü tatlılarından keşkül-ü fukara tarifini vereceğiz. Keşkül-ü fukara tarifine geçmeden önce gerekli malzemeleri sıralamak istiyorum.


Keşkül-ü Fukara İçin Gerekli Malzemeler


  • 1 litre süt

  • 1 çay bardağı badem

  • 1,5 yemek kaşığı nişasta

  • 4 yemek kaşığı pirinç unu

  • 1 su bardağı toz şeker

  • 1 yemek kaşığı toz fıstık

  • Toz antep fıstığı

  • Hindistan cevizi

  • Servis için dondurma

Keşkül-ü Fukara Tarifi – Keşkül-ü Fukara Hazırlanışı – Keşkül-ü Fukara Nasıl Yapılır?


Küçük bir kap hazırlayıp bademleri 10 dakika haşlıyoruz. Haşladığımız bademlerin kabuklarını peçete ile aldıktan sonra havanda güzelce eziyoruz. Bir tencere hazırlayıp bir su bardağı sütü, pirinç ununu ve nişastayı koyup eriyene kadar çırpıyoruz. Daha sonra sütün tamaını tencereye döküyoruz ve bademleri ekliyoruz ve orta ateşte koyulaşana kadar pişiriyoruz. Keşkülümüz koyulaştığında toz fıstık ekliyoruz ve karıştırdıktan sonra ocaktan alıyoruz. Pişen keşkülü kaselere boşaltıyoruz. Soğuduğunda buzdolabına koyuyoruz ve 1 saat dinlendiriyoruz. Servise sunarken üzerine 1 top dondurma, hindistan cevizi ve antep fıstığı koyuyoruz. Afiyet olsun.



Keşkül-ü Fukara Tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder