15 Mayıs 2013 Çarşamba

Armutlu Parfe Tarifi


Malzemeler



  • 2 çorba kaşığı nişasta

  • 1 yumurta

  • 1/2 litre süt

  • 3 çorba kaşığı şeker

  • 3 orta boy armut

  • 1/2 limon kabuğu rendesi

  • biraz tuz

Armutlu Parfe Tarifi

  • Yarı su bardağı sütü şeker ve tuz ile kaynatın.

  • Nişastayı ve yumurta sarısını kalan sütle karıştırın.

  • Hazırladığınız yumurtalı nişastayı ateşteki süte ekleyin.

  • Karıştırarak kaynatın.Kar halinde çırpılmış yumurta akınıda ekleyin.

  • Topaklanmamasına dikkat edin.

  • Ateşten indirip 2 dak karıştırarak soğutun.

  • Armutları rendeleyerek püre haline getirin limon kabuğuyla beraber nişastalı karışıma ekleyin ve kalıplara boşaltıp buzluğa koyun.

  • İyice soğuyunca çıkarıp servis yapın.



Armutlu Parfe Tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder