Malzemeler
- 2 çorba kaşığı nişasta
- 1 yumurta
- 1/2 litre süt
- 3 çorba kaşığı şeker
- 3 orta boy armut
- 1/2 limon kabuğu rendesi
- biraz tuz
Armutlu Parfe Tarifi
- Yarı su bardağı sütü şeker ve tuz ile kaynatın.
- Nişastayı ve yumurta sarısını kalan sütle karıştırın.
- Hazırladığınız yumurtalı nişastayı ateşteki süte ekleyin.
- Karıştırarak kaynatın.Kar halinde çırpılmış yumurta akınıda ekleyin.
- Topaklanmamasına dikkat edin.
- Ateşten indirip 2 dak karıştırarak soğutun.
- Armutları rendeleyerek püre haline getirin limon kabuğuyla beraber nişastalı karışıma ekleyin ve kalıplara boşaltıp buzluğa koyun.
- İyice soğuyunca çıkarıp servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder