25 Mayıs 2013 Cumartesi

Ahududulu Jöleli Pasta

Lezzetli meyvelerden birisi olan ahududu’yu hemen hepimiz biliriz, peki jöle’nin bu meyve ile yapıldığını hiç hayal ettinizmi, işte bu pasta tam size göre ;


Malzemelerimiz


  • Pandispanyasi icin;

  • 3 adet yumurta

  • 3 yemek kasigi sicak su

  • 1 cay bardagi tozseker

  • 40 gr nisasta

  • 80 gr un yarim paket kabartma tozu

  • 1 paket vanilya

  • Arasi icin:

  • 1 paket vanilyali dolgu kremasi

  • 250 ml taze krema

  • Üzeri icin:

  • Yarim kg cilek

  • 1 paket kirmizi tart jölesi

  • Badem file

ahududulu


Tarifimiz ;


  • Yumurtalari aklarini sarilarindan dikkatlice ayirin. Yumurta aklarini iyice sertlesene kadar mikserle cirpin. Sarilarini 3 yemek kasigi sicak su ve vanilya ile cirpmaya baslayin, daha sonra sekeri de katip rengi iyice acilana kadar bes dakika cirpin. Un, nisasta ve kabartma tozunu yumurta sarilarina latip karistirin, bu karisimin icine yumurta aklarini da tahta kasikla yavas yavas, yumurta aklari sönmeden karistirin. Kelepce bir kek kalibinin dibini yaglayin ya da kalibin tabani büyüklügünde kesilmis yagli kagit serip, kenarlarini unlayin, kek hamurunu bosaltin. Firininizi 180-190 derecede isitin ve 25 dakika kadar pisirin. Keki firindan alip sogutun. Soguyan keki ortadan enlemesine ikiye kesin. Pasta dolgu kremasini pakete göre hazirlayin, kremayi da sertlesene kadar cirpin. Bunlari birbirine karistirin. Ikiye kestiginiz pandispanyanizin her iki katini da sekerli suyla hafif islatin. Kremanin 2/3 ünü kekin alt katina sürün, diger kati da üzerine kapatin. Kalan kremayi da kekin üzerine ve yanlarina sürün. Cilekleri yikayip ikiye bölerek kekin üzerine dizin. Tart jölesini de pakete göre hazirlayip cileklerin üzerine kasikla dökün. File bademleri teflon tavada cok hafif kavurun. Bunlari da pastanin yan tarflarina yapistirin, daha sonra buzdolabinda en az 4-5 saat bekletip servis yapin.


Ahududulu Jöleli Pasta

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder