19 Mayıs 2013 Pazar

Dondurmalı Pasta Tarifi


Malzemeler



  • 3 yumurta

  • 250 gr un

  • 100 gr seker

  • 100 cl su

  • 10 gr kabartma tozu

  • DONDURMA(arzuya göre)


Dondurmalı Pasta Tarifi


  • Pandispanyayı pişirip ortadan ikiye bölecegiz…..önce bir parcasını mısır surubu ile ıslatalım(bu arada mısır surubu seker bir fiske tuz ve suyun kaynatılıp yogunluk kazanılarak elde edilen sıvı oldugunu belirteyim)derin dondurucuda donduralım,cıkartalım üzerine dondurmayı ya sürelim yada top top dondurma alma aleti ile cıkartıp koyalım tekrar buzluga atalım üzerine ikinci parcayıda ıslatıp dondurmaların üzerine koyalım buzlukta bekletelim..dondugu zaman cıkartalım üzerine kremşanti sürüp tekrar dolaba kaldıralım(Biraz zor gelsede yılmayın cok hoş oluyor)tekrar cıkartalım malzeme dısından kullanacagınız seker ve yumurta aklarını iyice cırpıp köpük olunca bunların üzerine sürüp ya yakma tabancası ile yakacagız yada fırın ızgarasını yakıp hemen fırına atıp üstüne yakıp fırından cıkacagız eger hemen tüketeceksek servis yapalım yoksa üst kızartma işini yiyeceginiz zaman hazırlayalım.

Afiyet olması dileği ile.



Dondurmalı Pasta Tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder