10 Haziran 2013 Pazartesi

Su Muhallebisi

Bugün sizlere oldukça basit ama lezzetli bir muhallebi tarifi anlatmaya gayret edeceğiz. Tatlımızın adı su muhallebisi. Öncelikle gerekli malzemelerimizi söyleyelim.


  • 1.5 su bardağı su, ya da süt(tencereye)

  • 1/2(yarım) su bardağında su(nişastaya)

  • 1/2(yarım) su bardağı nişasta

  • 1 çorba kaşığında gül suyu

  • 1/2(yarım) su bardağı toz şeker

  • Üzeri içinse Çilek ya da Vişne.

Muhallebimizin hazırlanışı:

1.5 bardak suyu tencereye koyup, üzerine toz şeker ve gül suyunu koyarak kısık ateşte kaynatıyoruz. Bu sırada yarım su bardağı suyla nişastayı karıştırıp, ezdikten sonra, tencerede kaynayan karışımımıza biraz biraz ekliyoruz. Pişirdiklerimiz koyulaşana kadar karıştırıyoruz. Koyulaşan muhallebiyi ocaktan alıyoruz ve suyla ıslatacağımız bir tepsinin üzerine boşaltıyoruz. Soğuyan muhallebimizi buzdolabına koyarak uygun hale gelmesini sağlıyoruz. Hazırladığımız muhallebimiz soğuduktan sonra üzerine dilerseniz vişne ile, dilerseniz dilimleyeceğiniz çilekler ile süs yapabilir, servise uygun hale getirebilirsiniz. Afiyet olsun:)



Su Muhallebisi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder