22 Haziran 2013 Cumartesi

Islak Kek Tarifi

Merhaba sevgili ziyaretçilerimiz bugün sizlere dün yaptığım ıslak kek tarifini paylaşacağım. Öncelikle ıslak kek yapabilmek için gerekli olan malzemeleri ve yapılışı hakkında bilgi verelim.


ıslak kek


Islak kek için gerekli malzemeler liste olarak aşağıda yer alıyor;


4 Tane yumurta (ben köy yumurtası kullandım taze ve organik)


2 Bardak Şeker (Su Bardağı)


2 Çorba kaşığı Kakao


1 Bardak Süt (su bardağı)


1 Bardak Sıvı Yağ (su bardağı)


2 Bardak Un (su bardağı)


Kabartma tozu vede Vanilya


 


Sıra geldi ıslak kek tarifini anlatmaya öncelikle malzemelerimizi verdiğim şekilde hazırlayınki sorun çıkmasın tarifi yaparken, İlk olarak yumurtalarımızı kırıp şeker ile çırpalım ve kakao , yağ ile sütü ilave edelim karışıma. Sonrasında iyice karıştırdığımız malzemelerin 1 bardaklık kısmını ayırdıktan sonra geri kalan kısıma vanilya, kabartma tozu ve unu ekleyelim, sıra sıra gidiyoruz şimdi sıra fırına sürülecek kabı yağlayıp hazırlamaya geldi. Bu kabımıcı iyice yağladıktan sonra fırınımız dereceli ise 170 dereceye değilsede standart fırınlarda ise altlı üstlü olarak çalıştırıyoruz. Bu durumda fırın değişikliği ve malzemelerle alakalı olarak pişme süresi veremediğim için tarifin hazır olduğunu en iyi anlayabileceğiniz yöntem ise bir kürdan yardımıcı ile Islak kekimizin içerisine kürdan ile batırıp kürdanı tekrar çektiğimizde kürdan temiz olarak çıkıyorsa hazır demektir tarifimiz sıra geldi ilk olarak ayırdığımız karışımı hazırlanmak üzere olan Islak kekin üzerine yayarak dökmeye. Bunun içinde ayırdığımız 1 bardak malzemeyi kekin üzerine yayarak dökelim ve soğuması için serin bir yere bırakalım . Ben üzerin ilaveten hindistan cevizi ilave ettim bu zevke göre değişebilir kimisi antep fıstığı dökerken kimiside cevizli yapıyor bu kısım sizin zevkinize ve elinizdeki malzemeye göre değişmekte . Başka bir tarifte görüşmek üzere afiyet olsun.



Islak Kek Tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder