2 Haziran 2013 Pazar

Dilber Dudağı Tarifi

Şerbetli tatlıların en sevilenleri arasında olan dilber dudağı‘nın tarifini bugün siz tatlı tarifleri severler için veriyorum.


Herşeyi eksiksiz ve dikkatli yapmanızı öneriyorum hemen işe koyulalım ;


Gerekli Malzemeler:


  • 2 tane, yumurta

  • yarım su bardağı, sıvı yağ

  • 1 çau fincanı, süt

  • 1 yemek kaşığı sirke

  • 1 fiske tuz

  • 4 çay fincanı, baklavalık un, elenmiş

  • 200gr ceviz veya fındık, iri dövülmüş

  • 1 paket tereyağı

  • 1 yumurtanın akı

şerbeti için:


  • 5 çay fincanı, toz şeker

  • 4 çay fincanı su

  • 1 tatlı kaşığı limon suyu

  • 250gr nişasta; açmak için

dilber dudağı tarifi


Tarifimiz ; 


Karıştırma kabına, unu alalım ortasını havuz gibi açalım, yumurtayı kıralım sonra sırası ile sütü, sıvıyağı, tuz ve sirkeyi ilave edelim, yoguralım kıvama gelen, hamurdan yumurtadan küçük parçalar koparalım bir kapa alalım üzerini örtelim yarım saat dinlendirelim. Süre sonunda, nişasta serptiğimiz hamur açma tahtasına alalım bezeleri. üzerlerine nişasta serperek hepsini, servis tabağı büyükküğünde açalım. Üzerlerine nişasta serperek üst üstte koyalım(açtığımız bezeleri iki gruba ayıralım) ve mümkün olduğunca büyük bir yufka açmaya çalışalım.Açtığımız yufkadan bardak yardımı ile yuvarlak parçalar keselim. Kestiğimiz yuvarlakların içine yumurta akı ile karıştırılmış ceviz alalım ve kapatalım. Diger grubuda aynı işlemleri uygulayalım, yağlanmış tepsiye dizelim. Tereyağını eritelim(kaynama derecesine getirelim) kaşık kaşık tatlıların üzerine dökelim. 170 derecelik ısıda kızarana kadar pişirelim.

Bu arada, şerbetini hazırlayalım, bunun için tencereye şekeri ve suyu alalım karıştırarak kaynatalım. Ocaktan almadan 5 dakika önce limon suyunu ilave edelim. Ocaktan aldıktan sonra ılınmasını sağlayalım.

Pişen tatlımızıda ılınınca, ılık şerbetini verelim, tatlının şerbeti çekmesini bekleyelim. Şerbeti çekince, servise sunabiliriz.


İşte bu kadar afiyet olması dileği ile…



Dilber Dudağı Tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder