17 Haziran 2013 Pazartesi

Etimek tatlısı tarifi

Merhaba Sevgili Leziz Tatlı Tarifleri ziyaretçileri bugün sizlere benimde çok sevdiğim Etimek Tatlı Tarifini Paylaşacağım , sebebi ise hem seviyor olmam hemde yapımı çok kolay basit tatlı tarifi yani kolay yapılan tatlılar kategorisinde arayanlar için ideal yani basit tatlı tarifi arayanlar için bunun yanında leziz ve hoş bir görünüme sahip vede o kadar ağır bir tatlı değil. Etimek tatlısı bende harika bir tarif etimek bunu bazıları etimekli ekmek tatlısı tarifi diyede bilir neyse kısa keselim ve etimek tatlısı yapılışına geçelim.


etimek tatlısı


ETİMEK TATLISI TARİFİ MALZEMELERİ

On iki adet tuzsuz etimek

etimek tatlısı şerbeti için:

1,5 su bardagı şekerimiz

Ve iki su bardağı su


ETİMEK TATLISI Muhallebisi için GEREKLİ MAL.

Bir litre süt

Altı yemek kaşığı şeker

Bir paket vanilya

Bir yemek kaşığı tereyağ

Altı yemek kaşığı un

Ve Son oLarak İki yemek kaşığı mısır nişastası


ETİMEK TATLI TARİFLERİ Üzeri için:

Bir paket krem şanti

Bir su bardağı süt

Ve En Son Üzerini Süslemek İçin Ceviz ya da antep fıstığı


ETİMEK TATLI TARİFİ Hazırlanışı


etimek tatlısı tarifi için öncelikle yapmamız gerekenler iki su bardağı sıcak su ile 1,5 su bardağı şekeri kaynattım.kaynadıktan sonra bir kç dakida daha etimek tatlısı şerbetimizi kaynatıyoruz ve ocağın altını kapatıp 10 dk dinlendiriyoruz etimek tatlısı şerbetini, bunun hemen ardından bir borcam alarak 12 adet etimek tatlımızın ana ürünü olan etimekleri diziyoruz hazırlamış olduğumuz şerbetimizi etimeklerin tamamına yayıyoruz,Bunun ardından hiç beklemeden muhallebi yapımına yani kremamıza geçiyoruz

Bir litre sütün içerisine ( süt miktarı 750 de olabilir tepsinizin büyüklügüne göre uyarlayın)  vanilya ile tereyağımız geriye kalan muhallebi malzemelerini ekliyoruz çırpıyoruz ve  kaynayana kadar karıştırarak muhallebimizi hazırlıyoruz.tere yagımızı ve vanilyayıda kaynamaya başladıktan sonra ila ve ediyoruz ve 3 5 dk daha karıştırıyoruz dinlenmek üzre 5 10 dk bekletiyoruz ve bunun ardından etimek tatlısı yüzeyine muhallebimizi güzelce yayıyoruz.

KremŞantimizide etimek tatlısının Üzerine Dökmeden Önce hazırlayıp Dolabımıza koyuyoruz ve muhallebimizin sogudugundan iyice emin olduktan sonra en son olarak etimek tatlı tarifi için krem şantiyi döküyoruz… süt ile hazırladığımız krem şantimizi bunun ardından varsa streç film ile etimekli tatlımızı buz dolabına kaldırıyoruz

etimekli tatlı tarifi 1 güne yakın olarak buz dolabında bekletiyoruz ve bunun ardından üzerini diledigimiz gibi süsleyerek dilimleyip servis ediyoruz ve meşhur yapımı ve kendi kolay etimek tatlısı hazır.



Etimek tatlısı tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder