3 Haziran 2013 Pazartesi

Badem Tatlısı

Bugün elimizden geldiğince badem tatlısı yapmayı anlatmaya çalışacağız.



Malzemelerimiz;



  • 6 tane yumurta

  • 2 çorba kaşığıyla toz seker

  • 100 gr sanayağ/margarin(eritilecek)

  • 2 çorba kaşığı un

  • 50 gr kabuksuz badem

  • 100 gr çekilmiş badem

  • 1 kg şekerden yapılmış şurup

Şurubun malzemesi için;

  • 1 kg toz şeker

  • 3 su bardağı su

  • 1/4 limon

Şurubun hazırlanışı;
Suyu, şekeri ve limonu bir tencereye koyarak kaynatın.
Köpüğünü alın, kısa bir süre daha kaynatıp ateşten alın, ardından soğumaya bırakın.


    Tarifimiz;


      Yumurtalarımızı kırdıktan sonra, sarılarını aklarından ayırıp bir tencereye alın ve şekeri de üzerine ekleyin. Ağır ateşte tel ile çırparak kabartın.
      Ateşten alarak çekilmiş un, badem ve 100 gr eritilmiş margarin ekleyin.
      Yumurta aklarını ayrı bir kapta çırparak kar haline getirin.
      Karışıma katarak kevgirle karıştırın. Yağlanmış tepsiye dökerek düzleştirin.
      Üzerine ince kırılmış bademi serpiştirip 20 dakika ile yarım saat arasında pişirip fırından çıkarın.
      Üzerine önceden hazırladığınız soğuk şurubu sıcak tatlının üzerine dökün. Soğuyup şurubu içine çekince servis edebilirsiniz. Afiyet olsun..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder