Şerbetli sevilen tatlılardan birisi olan lokma tatlısının tarifini bu yazımızla sizlere vereceğiz.
Tarifimize geçelim ;
Malzemelerimiz
- Hamuru için:
- 1 su bardağı su
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1,5 su bardağı un
- 1 paket kuru maya
- 1 adet yumurta
- Şerbeti için:
- 1,5 su bardağı su
- 3 su bardağı toz şeker
- ½ limon
Lokma Tatlısı Tarifi
- Öncelikle soğuk olması için şerbeti hazırlayın.
- Su ve şekeri kaynatın.
- Kaynadıktan sonra yarım limon suyunu sıkıp ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
- Bir kapta un ve kuru mayayı birbirine karıştırın.
- Üzerine suyu ve zeytinyağı da sırayla koyarak tahta kaşıkla hızlıca karıştırın.
- Kek kıvamında bir hamur elde edeceksiniz.
- Karışımın üzerine 1 yumurta kırıp hiç karıştırmadan bu şekilde 30 dk.mayalanması için bekletin.
- Daha sonra yumurtayı karışıma iyice yedirin.
- Derin bir tencereye bol sıvıyağ koyarak kızdırın.
- Tatlı kaşığını önce zeytinyağa batırıp sonra karışımdan alarak yağa bırakın.
- Yağda kızarmış lokmaları alıp hemen soğuk şerbetin içine atın.
- Ve biraz karıştırıp servis tabağına alın.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder