21 Nisan 2013 Pazar

Çilekli Pasta Tarifi

Meyveli tatlı tariflerini sizlere yazarken ayrıca meyveli pasta tariflerinide en leziz şekilde yazıyoruz.Bugün sizlere çilekli pasta tarifini vereceğiz.


Hemen tarifimize geçelim ; 



Malzemelerimiz


  • 7 yumurta

  • 2 yemek kaşığı tozşeker

  • 1 çay bardağı su

  • 1.5 su bardağı un

  • 1 yemek kaşığı kabartma tozu

  • 500 gr çilek

  • 1 su bardağı file fındık

  • Krema için

  • 2 su bardağı süt

  • Yarım su bardağı tozşeker

  • 3 yumurta, vanilya

  • 1 kahve fincanı nişasta

  • 1 kahve fincanı tereyağı

Çilekli Pasta Tarifi

  • Kremayı hazırlamak için süt, tozşeker, 3 yumurta, nişasta ve vanilyayı bir tencerede çırpın.

  • Orta ısılı ateş üzerinde 6-7 dakika pişirin.

  • Tencereyi ateşten indirip tereyağını ilave edin.

  • Karıştırıp soğumaya bırakın.

  • Çilekleri yıkayıp süzün.

  • Ortadan ikiye kesin.

  • Pastada için kullanacağımız kek hamurunu hazırlamak için çırpma kabına sırasıyla yumurtaları, tozşekeri, su, un ve kabartma tozunu alıp mikserle 3 dakika düşük, 4 dakika yüksek devirde çırpın.

  • 2 ayrı fırın tepsisine yağlı kağıt serin.

  • Pasta hamurunu tepsilere boşaltın ve spatula ile düzleyerek yayın.

  • Önceden ısıtılmış 220 dereceye ayarlı fırında 10 dakika pişirin.

  • Fırından alıp soğumaya bırakın.

  • Kalp şeklinde bir hamur kesme kalıbı kullanarak pandispanyadan 3 adet kalp şeklinde dilim çıkarın.

  • Pandispanya parçalarını kestikten sonra kırılmamasına dikkat edin.

  • Hazırladığınız kremayı pasta kekinin aralarına sürün.

  • Hazırladığınız pastanın en üstünü çilek dilimleriyle süsleyin.

Afiyet olsun.



Çilekli Pasta Tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder