Jöleli tarifleri sitemizde paylaşmaya devam ediyoruz, bugün sizlere joleli irmik tatlısının tarifini vereceğiz benimde sevdiğim tariflerden birisidir, eminim yeni deneyen herkesin beğeneceğini umuyorum…
Hemen tarifimizi uygulamaya geçelim ;
Malzemelerimiz
- 1 paket çilekli jöle(istediğiniz herhangi bir meyveli jöle olabilir)
- 15 çorba kaşığı toz şeker
- 7 çorba kaşığı irmik
- 1/2 paket margarin
- 4 su bardağı süt
- süslemek için çilek yada herhangi bir meyve
Jöleli Irmik Tatlısı
- Önce jöleyi üzerindeki tarife göre hazırlayın.
- Daha sonra geniş bir kek kalıbına dökün(kalıbı önce ıslatın).
- Dilerseniz içine meyve koyabilirsiniz.Hazırlanan jöleyi buzluğa koyup dondurun.
- Başka bir tencerede şeker,irmik,süt ve margarini karıştırıp koyulaşana kadar pişirin.
- Muhallebi kıvamına gelince ocaktan alıp soğutun.
- Soğuturken ara sıra karıştırıp kaymak tutmasını önleyin.
- Buzluktan jöleyi alıp üzerine muhallebiyi dökün ve tekrar buzluğa koyun.
- Tamamen donduğunda çıkarıp düz bir tabağa ters çevirin ve ortasını çilek yada dilediğiniz meyveyle doldurup dilimleyerek servis yapın.
Afiyet olsun…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder