19 Ağustos 2013 Pazartesi

Kalburabastı Tatlısı

Kalburabastı Tatlısı


kalbura bastı tarifi 300x225


Kalbura bastı denildiği zaman teyzem geliyor aklıma ve ondan öğrenip yapmaya başlaya kuzenlerim…Bu tatlıyı çok seviyorum

teyzemden dolayı ayrı bir sempati oluştu diyebilirim.Şimdi sizlerle bu özel tarifi paylaşacağım.

Gerekli malzemeler


1 çay bardağı kadar eritilmiş margarin

1 çay bardağı sıvı yağ

yarım şişe maden suyu

1 adet kabartma tozu

3.5 su bardağı un

100 gram ceviz içi


Şerbeti İçin Gerekli Malzemeler

3 su bardağı su

2.5 su bardağı toz şeker

yarım yemek kaşığı limon suyu


Yapılışı


Bir kaba margarinimizi eritip,ılıdıktan sonra döküyoruz.Daha sonra maden suyu ,sıvı yağ,kabartma tozu ekleyip iyice çırpınız.

Unu da eleyerek karışımımıza ekliyoruz.İyice yoğuruyoruz.Hamurlarımızı ceviz büyüklügünde parçalar alıyoruz yuvarlak hale getiriyoruz.

Daha sonra rendemizin iri kısmını getirip bastıyoruz.Yayvanlaşıyor o şekilde bir şekil veriyoruz.Orta kısımlarına iri ceviz parçaları

koyuyoruz iki kenarını üste dogru çevirip kapatıyoruz margarinle yağladıgımız tepsiye yerleştiriyoruz.Bu işlemi hamurumuz bitene kadar

uyguluyoruz.Önceden ısttıgımız fırına sürüyoruz kızarınca fırından alıp sogumaya bırakıyoruz.Şerbetimizde ılıyınca üzerine döküyoruz.Bu

arada şerbetin yapımınıda kısaca anlatayım.Şekeri,suyu ve kaynamaya yakın limon suyunu ekleyin.Ilıdıktan sonrada kalburabastılarımızın

üzerine döküyoruz.Şerbeti çektikten sonra yanında kaymakla servise sunabilirsiniz.Afiyet olsun.



Kalburabastı Tatlısı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder