3 Ağustos 2013 Cumartesi

Ayva Tatlısı

Geçen gün iftar için teyzemlere gittik. O muhteşem yemeklerden sonra gelen tatlıya hayır diyemedim. Ayva tatlısı görüntüsü ve tadı muhteşem ötesiydi.Hala tadı damağımda diyebilirim.


ayva tatlısı 300x222

Gerekli malzemeler


6 adet orta boy ayva

4 su bardağı toz şeker

Tatlı kaşığının ucuyla kırmızı gıda boyası

çok az tuz

İçi için gerekli malzemeler


1 yemek kaşığı hindistan cevizi

1 adet ayva

yarım çay bardağı ceviz

1 yemek kaşığı şeker

1 tatlı kaşığı tarçın

Üzerinin süslemesi için gerekli malzeme

250 gram kaymak

Yapılışı


Ayvaları güzel bir şekilde iyice yıkayalım ve ikiye bölelim.Daha sonra kabuklarını ince bir şekilde soyuyuruz.Çekirdekli

kısmını oyuyuruz ve limonlu bir su kabı yapıp içerisine atıyoruz.Büyük yaygan bir tencereye diziniz.Ayvanın çekirdeklerini

atmıyoruz.Kabuğundan ve çekirdeğinden tencerenin içerisine atıyoruz.Büyük bir su bardağında gıda boyasını karıştırıp

iyice karıştırıyoruz.Daha sonra ortasına ve diger kalan her yerine döküyoruz.Daha sonra ayvaları 3 parmak geçeçek kadar

su ekliyoruz.Kısık ateşte yumuşayana kadar pişiriyoruz.Ayvalar pişerken iç malzemelerini hazırlamaya başlıyoruz.

ayvayı ve diger malzemeleri birbirleriyle karıştırıyoruz.Yanlız ayvaları rendeliyoruz. Piştikten sonra soguması için

ocaktan alıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.Soğuduktan sonra iç malzemeleri ekleyip şerbetini üzerine döküyoruz.Soğuduktan

sonra kaymakla servise sunuyoruz.Afiyet olsun



Ayva Tatlısı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder