Geçen gün iftar için teyzemlere gittik. O muhteşem yemeklerden sonra gelen tatlıya hayır diyemedim. Ayva tatlısı görüntüsü ve tadı muhteşem ötesiydi.Hala tadı damağımda diyebilirim.
Gerekli malzemeler
6 adet orta boy ayva
4 su bardağı toz şeker
Tatlı kaşığının ucuyla kırmızı gıda boyası
çok az tuz
İçi için gerekli malzemeler
1 yemek kaşığı hindistan cevizi
1 adet ayva
yarım çay bardağı ceviz
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
Üzerinin süslemesi için gerekli malzeme
250 gram kaymak
Yapılışı
Ayvaları güzel bir şekilde iyice yıkayalım ve ikiye bölelim.Daha sonra kabuklarını ince bir şekilde soyuyuruz.Çekirdekli
kısmını oyuyuruz ve limonlu bir su kabı yapıp içerisine atıyoruz.Büyük yaygan bir tencereye diziniz.Ayvanın çekirdeklerini
atmıyoruz.Kabuğundan ve çekirdeğinden tencerenin içerisine atıyoruz.Büyük bir su bardağında gıda boyasını karıştırıp
iyice karıştırıyoruz.Daha sonra ortasına ve diger kalan her yerine döküyoruz.Daha sonra ayvaları 3 parmak geçeçek kadar
su ekliyoruz.Kısık ateşte yumuşayana kadar pişiriyoruz.Ayvalar pişerken iç malzemelerini hazırlamaya başlıyoruz.
ayvayı ve diger malzemeleri birbirleriyle karıştırıyoruz.Yanlız ayvaları rendeliyoruz. Piştikten sonra soguması için
ocaktan alıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.Soğuduktan sonra iç malzemeleri ekleyip şerbetini üzerine döküyoruz.Soğuduktan
sonra kaymakla servise sunuyoruz.Afiyet olsun
Ayva Tatlısı
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder